BLOG

Exotherme (Silgi) Lazer ile Kılcal Varis Tedavisi

Exotherme (Silgi) Lazer ile Kılcal Varis Tedavisi

Bilindiği gibi kılcal varis tedavisinde kullanılan çeşitli yöntemler vardır.

Bunlar; skleroterapi (köpük tedavisi), termokoagülasyon, radyo frekans ve lazer tedavileridir.

Sol yıllarda teknolojideki gelişmelerle son derece kullanışlı yüzeyel lazer cihazları piyasaya çıktı. Bu cihazlar içerisinde en gelişmiş teknolojiye sahip olan ve kullanım kolaylığı ve etkinliği ile dikkat çeken ciahaz silgi lazerdir. Exotherme (Silgi) Lazer aslında hastalar arasından kullanılan bir terim olmakla birlikte bu ismi de hakeden bir cihazdır.

Exotherme (silgi) lazer nedir?
 
Exotherme Silgi Lazer 980 nanometre lazer teknolojisine sahip olan ve en büyük özelliği kamera teknolojisi sayesinde en küçük kılcal damarları dahi görerek yok edilmesini sağlamak olan bir cihazdır. Cihaz üzerindeki 10 kat büyütme ve damara spesifik görüntüleme teknolojisi hasta ve doktor açısından kullanım kolaylığı ve etkinlik sağlamaktadır.

Kimler için kullanılır?

Skleroterapi ile büyük damarlar yok edildikten sonra iğne ile girilemeyecek kadar küçük olan kılcalları olan hastalarda tam estetik düzelmeyi sağlamak açısından ideal bir cihazdır. Tedavi hastanın kılcallarında ki yaygınlığa bağlı olarak en az 3 seans şeklinde planlanır ve gerekirse seans sayısı arttırılır. Genellikle seanslar arasında 20 gün 1 ay kadar ara verilir. Tedavi esnasında ağrı ve acı oluşmaması en büyük avantajıdır. Yine tedavi esnasında ve sonrasında bandaj ve varis çorabı kullanımına gerek olmaması hasta konforu açısından son derece avantajlıdır.

Tedavinin etkinliği en az 3 seanstan sonra ortasya çıkar. Tedavi sonrası tedavi yapılmış bölgelerin dışında yine kılcal damarlar oluşabileceği ve bunun hastanın varise olan yatkınlığına ve kendisini koruyup korumadığına bağlı olduğu da akılda bulundurulmalıdır. Tedavinin her hangi bir yan etkisi yoktur. Seanslar sonrasında kaşıntı ve kızarıklıklar oluşabilir.

Bu şikayetler sadece nemlendirici bir krem ile giderilebilmektedir. Tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli konu güneşe çıkılmamasıdır.

Kocaeli, İzmit, Gebze, Gölcük, Kandıra ya da çevre illerdeyseniz ve varisleriniz varsa, Exotherme Silgi Lazer ile varis tedavisi için bizlere hemen ulaşabilir, varisleriniz ve tedavi hakkında bilgi alabilirsiniz.